Laatste nieuws: 28-11-2023
Cattery van de Langerak gaat een tijdje op rust.
Onze Pip en enige poes in de cattery mag eerst opgroeien.
Neem gerust een kijkje op de website

Cattery van de Langerak is ontstaan uit pure liefhebberij in 2001 en wij fokken op hele kleine schaal. Wij hebben onze eerste blauwe Brits Korthaar gekocht in 1994. Een kater met de naam “Disney Day van Olly’s nest”. Deze naam vonden wij niet echt passen bij onze kater. Dus werd hij vernoemd naar zijn opa; Buster Brown Junior from Locust Valley. Buster was een zeer uitzonderlijke kater, lief en dominant tegelijk. Buster is helaas maar zeven jaar geworden.

Begin cattery
Op 14 november 2001 hebben we ons eerste Brits Korthaar vrouwtje, Beer, opgehaald bij Cattery van de Rollepaal uit Dedemsvaart. Van het eerste nestje van Beer hebben we een poesje aangehouden, zij heette, Bibi Bordeaux van de Langerak. Ze was een mooie grote Brits korthaar poes met prachtige ogen.
Ze was dan ook “Groot Internationaal Champion” geworden.

Rosa Parks en Hunky Dory
Uit deze lijnen zijn we verder gaan bouwen. Vanaf 2013 hebben we Rosa Parks, nazaat van onze Fientje Felis en kind van Loesje, aangehouden. In februari 2014 hebben we Hunky Dory, kitten van Kimiko’s so Sweet Suzy aangehouden. Op 28-10-2018 hadden we een opvolgster voor Rosa uitgekozen,  Sara van de Langerak en Rosa Parks Junior(2020) uit Sara. Beiden zijn inmiddels ook gesteriliseerd.

We hebben nu nog 1 lilac fokpoesje van Koosje en Real Colors Elliot en dat is Pip van de Langerak (22-07-2023)

Voeding
Wij geven onze Britten zoveel mogelijk vers vlees.  Wilt u meer weten over het voeren van vers voer. Surf naar Meikes voerwijzer of surf naar Barfplaats, een platform dat gewijd is aan rauwe verse voeding voor katten of stuur ons een e-mail als je vragen hebt over versvoeren aan uw katten.

Testen
Onze poezen zijn getest op PKD en worden jaarlijks getest op HCM. Wij krijgen maximaal één nestje per jaar. De kittens die wij krijgen van deze prachtige poezen groeien op in huiselijke kring.